Pinksterdagen

Pinksteren (Koinè: Πεντηκοστή, Pentèkostè, “de vijftigste [dag]”) of Sinksen is een christelijke feestdag, waarmee de uitstorting van de Heilige Geest wordt herdacht. Deze uitstorting wordt beschouwd als het begin van het christendom en als de eerste christelijke opwekking.

Pinksteren wordt gevierd op de zevende zondag na Pasen, tien dagen na Hemelvaartsdag. Het is daarmee de 49e (of 50e, als de eerste dag wordt meegeteld) dag na Pasen en de laatste dag van de paascyclus.

Binnen de katholieke traditie volgen de volgende feestdagen op Pinksteren: het feest van de Heilige Drie-eenheid, het feest van het Heilig Sacrament en van het Heilig Hart.

Het pinksterfeest markeert het laatste feest van het liturgisch jaar. De tijd vanaf de pinkstermaandag tot aan advent heet ook wel “de grote groene tijd door het jaar”. De tijd van verloren maandag tot aan de veertigdagentijd heet ook wel “de kleine groene tijd door het jaar”.

De domeinnaam pinksterdagen.nl is beschikbaar voor de verkoop.

    Door op verzenden te drukken gaat u ermee akkoord dat de ingevulde gegevens worden opgeslagen in een geautomatiseerd systeem. Drie maanden na beantwoorden van uw bericht worden de gegevens verwijderd. Uw gegevens worden niet voor andere doeleinden gebruikt.