Hosting

Wat is hosting?
De hosting provider biedt u ruimte aan op internet. Vergelijk het maar met een winkel- of bedrijfspand dat u kunt huren. In uw hostingruimte plaatst u uw website die bezocht kan worden door uw bezoekers : uw klanten. Bij de keuze van de hostingprovider kunnen wij u ook helpen. Vraag gerust meer informatie.

Gaat u zoeken op internet naar een hostingprovider dan ziet u vaak door de bomen het bos niet meer. Er zijn er duizenden. Een hostingprovider huurt op zijn beurt weer ruimte in een datacenter. Hier worden servers geplaatst die verbonden worden met het internet. Op zo’n server krijgt u dan een stukje van de beschikbare ruimte. De hostingprovider zorgt voor het beheer van de server.

U kiest voor een stukje webhostingruimte of voor een virtuele server (VPS). Standaard webhostingruimte deelt u vaak met anderen. Op zich niks mis mee, maar er kan zich eerdere een storing voldoen op de server. Een eigen VPS daarentegen vraagt weer meer onderhoud, dat u weliswaar ook weer kunt uit besteden.

Versio is snel, goedkoop en betrouwbaar

De kosten?
Die bepaalt u vrijwel helemaal zelf. Van enkele euro’s voor low budgethosting tot soms richting 100 euro per maand voor topkwaliteit managed hosting. Heeft u al een domeinnaam? Dan heeft u vaak ook al een stukje hostingruimte.